Hengel EXPO 2019

kortrijk_2019

HengelExpo in Kortrijk op 9 en 10 november.

Per september begint standaard voor mij elk jaar het dobberbouw seizoen. Dit jaar is er minder tijd om voor de Expo Beurs in Kortrijk een voorraadje pennen aan te leggen. Dit, omdat de beurs dit keer een maandje eerder wordt georganiseerd op 9 en 10 november. Desondanks is het altijd een heel leuk festijn waarbij menig bezoeker warm gemaakt wordt om zelf ook eens aan de slag te gaan met het maken van zijn eigen (wedstrijd)pennen.

Tijdens deze demo’s focussen Ludo Rosseel en ik in op alle aspecten van de dobberbouw en staan wij open voor allerlei vragen of opmerkingen die vanaf de bezoekerskant gesteld worden. We hebben geen geheimen, want onze hobby is te mooi om voor onszelf te houden. (Was dat wel het geval geweest waren  Rohacell foam  en titanium niet zo bekend geworden, toch?!)

Momenteel worden er door diverse dobberfabrikanten ook steeds betere pennen gemaakt. De Rohacell en titanium onderantennes hebben immers ook een weg gevonden binnen hun commerciële productieproces. Vandaar dat wij ons richten op het “custom built.” Dit betekent dat we laten zien hoe je als dobberbouwer de karaktereigenschappen van wedstrijdpennen exact kunt laten aansluiten bij jouw manier van vissen. Dat je uit identieke drijflichamen twee geheel verschillende pennen kunt bouwen door andere materialen te kiezen die als boven- of onderantenne dienen. Het verschil tussen ‘snelle’ en de supergevoelige pennen, het onderscheid tussen een pen waarmee je driftend te werk gaat en eentje die weer beter is om blokkerend vanuit je steun mee te ‘leunen’.

Heb je de qua wedstrijdsport de dobbervisserij hoog in het vaandel staan, kom dan langs tijdens onze demonstraties op de stand van Sportvisserij Vlaanderen. Alleen al daarvoor is deze Expo-beurs een heel interessant uitstapje waard.

Natuurlijk zullen er creaties van ons te koop worden aangeboden. Deel van de opbrengst komt ten goede aan de minder valide sportvisser.